Trapstijlen volgens Upstairs

Een landelijk interieur maak je compleet met een inkomhal die de landelijke sfeer van de rest van je woning alvast aankondigt. Je trap fungeert doorgaans als centraal element van de inkomhal, dus komt het erop aan om hem eveneens in een landelijk kleedje te stoppen. Laat je inspireren door deze landelijke trapstijlen, en ga voluit voor een hippe country style!

Landelijke trapstijlen à la française

Bij de woorden ‘landelijk interieur’ denk je automatisch aan het platteland. Maar voor je je door de Engelse country homes laat inspireren, loont het de moeite om ook eens naar de Franse landhuizen te kijken. Fransen houden van eenvoud en tijdloze elegantie, en dat stralen hun huizen à la campagne ook uit. De Franse landelijke trapstijlen ademen klasse en grandeur. Ideaal als je veel ruimte hebt in je landelijke woning.

Wil je je inkomhal in de landelijke sfeer onderdompelen, dan is de Franse stijl helemaal jouw ding. Ga voor een houten trap in donkere kleuren en werk het geheel af met een stoffen traploper voor een extra warme look. Mag het wat robuuster? Kies dan voor een gietijzeren trapleuning om het plattelandsgevoel weer te geven.

Engelse country style

Voor een kleine woning die je toch landelijk wil inrichten, is de Engelse cottagestijl een mooie inspiratiebron. Het sleutelwoord hier is gezelligheid. De Engelsen decoreren hun plattelandshuizen met een mix van accessoires, vintage meubelen en warme materialen. Doe hetzelfde in je traphal door je trap te bekleden met een traploper in een leuke print en vrolijke kleuren. Ook in de traphal is werken met kleur dé manier om een cottagevoel op te roepen. En als het even kan, hang je natuurlijk gordijnen met bloemenprint aan het raam.

Landelijke trapstijlen in Scandinavië

Vind je niet je gading in de Franse en de Engelse landelijke trapstijlen? Dan is een Scandinavische look het beste compromis tussen de twee. Je behoudt de tijdloze elegantie van een houten trap en combineert dat met warme, stijlvolle accessoires. De interieurtruc van de Scandinaviërs? Ze houden het eenvoudig en mijden overdaad. Kies dus voor enkele accessoires die in het oog springen, zoals een hutkoffer of een houten kastje onder de trap, of mooie fotokaders aan de trapmuur. Dat is al voldoende om de traphal een huiselijke sfeer mee te geven. De trap zelf is in deze stijl uiteraard wit. Een witte trap licht de ruimte op en oogt rustgevend. En dat is precies wat landelijke trapstijlen geacht worden te doen: rust en ruimte brengen in je interieur.

Houten Trap

In onze showroom hebben wij verschillende trapconstructies staan, zodat u goed kunt zien hoe de trap eruit komt te zien in uw woning.
Denkt u hierbij aan strak design, hout gecombineerd met een glazen of metalen leuning, of eerder een volledige houten trap voor een landelijke of klassieke stijl, alle mogelijkheden zijn in onze showroom te bezichtigen. Breng ons een bezoek, je kan alle trappen uittesten alsof het de uwe zou zijn.

Landelijke Ramen en deuren

Ramen en deuren laten vervangen? Dan zit je goed bij Geco. We hebben jarenlange ervaring en we staan steeds garant voor een perfect esthetische afwerking. Bij het plaatsen van nieuwe houten ramen en deuren hechten we veel waarde aan het behouden van de authentieke stijl van uw woning. Meer weten over deuren en ramen? Om u optimaal te kunnen helpen is het uiterst aangeraden om op voorhand een afspraak te maken met onze vertegenwoordigers. Zo kunnen we ongestoord de tijd nemen om al uw vragen te beantwoorden en u correct te adviseren Contacteer ons vrijblijvend via onze contactpagina hier op de website. Bekijk hier onze ramen en deuren.